فست فشن (Fast Fashion) | برندهای معروف در فست فشن
دنیای مد و فشن در سایه ایده های ناب و ابتکاری شکوفا می شود. بسیاری از افراد، وارد این حیطه شده اند اما تنها کسانی که خلاقیت را چاشنی دانش آکادمیک کرده اند، طعم موفقیت را چشیده اند. صنعت مد و فشن وابسته به طراحان لباس، تولید کنندگان اکسسوری و جواهرات، دست اندرکاران رسانه های تبلیغاتی، مانکن های حرفه ای، تولید کنندگان و … است. دیزاینرها زمانی نبض طراحی لباس را در دست داشتند ولی این روزها فست فشن شریان حیاتی مد لباس را در دست دارد.
فست فشن (Fast Fashion) چیست؟
این واژه اصطلاحی جدید در صنعت مد جهان است که این روزها بسیار رایج شده است. واژه (Fast Fashion) به یک پروسه سرعتی در مد و فشن اطلاق می شود که در آن فاصله زمانی بین نمایش های مد و کت واک تا ارائه به فروشگاه ها بسیار کوتاه است. در این شیوه حدود دو هفته بین ارائه طرح لباس و عرضه پوشاک در فروشگاه طول می کشد. شاید کمی عجیب باشد ولی این صنعت آماده عرضه پوشاک را در فاصله زمانی بسیار کوتاهی فراهم کرده است. تولید فوق العاده سریع لباس هایی که در یک فشن شو به نمایش درآمده اند توانسته کسب و کار شاغلین در این حرفه را متحول کند.
تولید لباس های ارزان و نمونه های کپی شده از کت واک ها در زمان بسیار سریع همان کاری است که در صنعت فست فشن اتفاق می افتد. در این صنعت با سرعت سرسام آوری طرح های ارائه شده توسط طراحان معروف، سر از مغازه های کوچک لباس فروشی در می آورد. حتی تصور اینکه این پروسه عظیم با سرعتی عجیب و غریب در سطح جهان اجرا می شود، دشوار است.
هدف از تولید سریع لباس ها چیست؟
اولین و اصلی ترین هدف می تواند در ارتباط با کاهش هزینه های تولید و در نتیجه افزایش سود و درآمد برای شاغلین در این حرفه باشد.عرضه سریع و در حجم بالا سود سرشاری را نصیب دست اندرکاران فست فشن کرده است. آنچه در این حرفه اهمیت دارد تاثیرگذاری بر مشتری است. تولید سریع تنها در صورتی که با فروش سریع تر همراه باشد، سودآور است. چنانچه لباس های دوخته شده در ویترین فروشگاه ها و یا گوشه انبارها خاک بخورد، ضرر زیادی متوجه همه عوامل تولید خواهد شد.
بنابراین متخصصین فست فشن توانایی بالایی در امر تبلیغات و فروش محصول هم دارند. در بسیاری از اوقات مشتری بدون اینکه تمایلی به خرید داشته باشد جذب تبلیغات اغوا کننده محصولات تولید شده از ” مد سریع” می شود. تصور کنید در یک بازه زمانی کوتاه همه فروشگاه ها یک طرح خاص را به نمایش بگذارند، آیا نمی خواهید یکی از این لباس های مد روز را خریداری کنید؟
جالب است بدانید که تبلیغات در این صنعت اصلا به صورت مستقیم نیست. استفاده از تکنیک های روانشناسی و اثرگذاری روی ضمیر ناخواگاه مشتری، شیوه تبلیغاتی فست فشن است. سلبریتی ها ، شبکه های اجتماعی و رسانه ها تاثیر زیادی در ضمیر ناخواگاه ایجاد می کنند که مقاومت در برابرش امکان پذیر نیست.
تولید کننده ها با استفاده از نیروی کار ارزان در کشورهای چین، مالزی، بنگلادش و … توانسته اند هزینه های تولید را بسیار کاهش دهند. در این میان مواد اولیه ارزان و بی کیفیت هم هزینه های تولیدی را پایین تر آورده است.
برندهای معروف در فست فشن
تولید به شیوه مد سریع یعنی کپی کاری حرفه ای از روی طرح های معروف و حرفه ای! با توجه به اینکه قانون کپی در طراحی لباس به صورت واقعی وجود ندارد، دیگر برندها می توانند طرح های برندهای لوکس را کپی کنند. تولید انبوه طرح های ابتکاری دیگر برندها البته با کیفیت بسیار پایین همیشه با انتقاد طراحان اصلی همراه بوده است. اولین شرکتی که در این زمینه شروع به کار کرد یک برند اسپانیایی به نام زارا است. برند معروف زارا تنها به فاصله دو هفته قادر است طراحی، توسعه و توزیع لباس ها را در سطح گسترده انجام دهد. زارا در این زمینه پیشرو بوده و توانسته صنعت مد سریع را به خوبی تحت تسلط داشته باشد. برخی از معروف ترین برندهای فست فشن در جهان عبارتند از:
H&M ,PAECOCKS ،MANGO، ZARA
ZARA
شرکت اسپانیایی زارا در سال 1975 تاسیس شد. این برند در زمینه پوشاک و زیروآلات فعالیت دارد. زارا یکی از بزرگترین کمپانی ها در فست فشن و صنعت مد جهان است.
MANGO
شرکت پوشاک اسپانیایی منگو در سال 1984 تاسیس شد و با خرده فروشی لباس در سراسر جهان اعتباری را کسب کرده است. هم اکنون 2 هزار فروشگاه در کشورهای مختلف متعلق به این شرکت هستند.
PAECOCKS
فروشگاه های زنجیره ای و خرده فروشی معروف انگلیسی که از سال 1884تا به امروز در صنعت مد و فشن فعال هستند را همه جهان می شناسند. PAECOCKS در ابتدا کالاهای خانگی و پوشاک را عرضه می کرد اما در حال حاضر بیش از 400 شعبه در ساسر جهان مربوط به این کمپانی است که همگی در زمینه فست فشن فعالیت دارند.
Hennes & Mauritz
H&M یک شرکنت خرده فروشی لباس چند ملیتی است که لباس های مد روز را برای مردان، زنانه، نوجوانان و کودکان عرضه می کند. بعد از زارا این کمپانی بزرگترین شرکت فست فشن در جهان است که در بیش از 62 کشور فعالیت حرفه ای دارد و حتی امکان خرید آنلاین را هم د سراسر جهان فراهم کرده است.
تأثیرات فست فشن ها در محیط زیست
شاید به نظر برسد صنعت مد سریع تنها یک کسب و کار پر سود است که مشتری را تشویق به خرید بیشتر می کند اما مخالفین چیز دیگری می گویند. کپی طرح های لوکس برندهای معروف به هیچوجه حرفه ای نیست و طراحان اصلی همیشه با این قضیه مشکل داشته اند و این کار را اخلاقی نمی دانند اما از بعد اخلاقی قضیه که بگذریم، مشکلات زیست محیطی این شیوه تولید را نمی توان نادیده گرفت.
رنگ های شیمیایی سمی
برای تولید ارزان تر لازم است تا همه مواد اولیه در این صنعت از ارزان ترین و صد البته بی کیفیت ترین مواد انتخاب شود. رنگ های ارزان، بی کیفیت، شیمیایی و سمی از آلوده کننده ترین مواد هستند که با آلودگی آبی صنعت کشاورزی را با تهدید روبرو کرده اند.
پارچه های ارزان و بی کیفیت
اصولا متریال تولید در صنعت فست فشن از مواد بی کیفیت انتخاب می شود تا هزینه های تولید کاهش داشته باشد. پلی استر اصلی ترین پارچه در دوخت لباس های ارزان قیمت است که از سوخت های فسیلی و مشتقات نفتی به دست می آید. پلی استرها از مواد آلوده کننده محیط زیست هستند و بیش از 200 سال برای تجزیه آن زمان لازم است.
از طرفی تشویق خریداران به کالایی بی کیفیت و محصولی که خیلی زود باید دور انداخته شود، خود عاملی برای افزایش آلودگی و انباشت زباله ها در زوی زمین است. صنعت فست فشن فرهنگ ” دور انداختن” را در همه کشورهای دنیا رواج داده است.
منبع: nariseh.com
مزون فاستونی | دوخت لباس مجلسی زنانه | دوخت لباس خواب (روبدوشامبر)
09362511550