اصول رنگ شناسی و انتخاب رنگ لباس با توجه گروه سنی افراد
رنگ شناسی و انتخاب درست رنگ لباس، از جمله کارهایی است که باعث می شود زیباتر و جذاب تر به نظر برسید. در جامعه، هر گروه سنی، باید لباسی با رنگ مناسب سنش را بپوشد تا اصل زیبایی و تناسب حفظ شود. در این نوشته، به مبانی رنگ شناسی و انتخاب رنگ لباس با توجه به گروه سنی افراد می پردازیم. از شما می خواهیم تا پایان این نوشته همراه نریسه باشید. با خواندن این مطلب، نکات زیادی را یاد می گیرید که به شما کمک می کند خوش تیپ تر و جذاب تر شوید.
انتخاب رنگ لباس هر گروه سنی با توجه به اصول رنگ شناسی
- رنگ های مناسب برای لباس نوزاد
در هنگام انتخاب نوزادان، باید رنگهایی انتخاب شوند که حس پاکی و لطافت این فرشته ها را به خوبی نشان دهند. رنگ هایی که با رنگ سفید ترکیب می شوند، مناسب این گروه سنی است. انواع تناژهای آبی، ترکب آبی و سفید، ترکیب سبز و سفید، زرد و سفید، صورتی، گلبهی و سفید از جمله رنگهای مناسب برای لباس نوزاد هستند. مثلا وقتی رنگهای سفید و صورتی با هم ترکیب می شوند و در کنار یکدیگر قرار می گیرند، به خوبی می توانند حس پاکی، آرامش و لطافت را به انسان منتقل کنند و به همین دلیل برای نوزادان بسیار مناسب است.
- رنگ های مناسب برای لباس کودک
به کار گیری رنگهای زنده و درخشان در کنار هم، برای گروه سنی کودکان بسیار مناسب است. مانند انواع زرد درخشان، نارنجی، سبز روشن، قرمز روشن و آبی روشن از جمله رنگهای مناسب برای لباس کودک هستند. مثلا وقتی رنگهای سبز، زرد و نارنجی در لباس کودک به کار می رود، فضایی شاداب، سرزنده، متنوع و کودکانه ایجاد می کنند و نشاط و انرژی بچه ها را به خوبی نشان می دهند.
- رنگ های مناسب برای لباس دخترانه (نوجوان و جوان)
لباس های دخترانه باید به گونه رنگ بندی شده باشند که گرمی، شور و تنوع طلبی آنها را نشان دهد. قرار گرفتن انواع زرد، قرمز، نارنجی و بنفش در مجاورت مکمل رنگی شان برای لباس های دخترانه بسیار مناسب است.
- رنگ بندی مناسب برای لباس پسرانه (نوجوان و جوان)
رنگ بندی لباس های پسرانه باید به گونه ای باشد که روح کار و فعالیت را در خود داشته باشد. به علاوه بهتر است رنگهای لباس های پسران از میان رنگهایی انتخاب شود که کمی به سردی مایل هستند. مانند انواع آبی، سبز، قهوه ای های روشن، قرمز بنفش و آبی بنفش از جمله رنگهای مناسب برای پسران نوجوان و جوان است. برای مثال وقتی آبی بنفش و سبز در کنار هم قرار می گیرند، فضایی فعال، جوان و پویا را ایجاد می کنند.
- رنگ های مناسب لباس برای خانمهای میان سال و کهن سال
خانمهایی که پا به سن می گذراند، نباید فقط به پوشیدن لباسهای مشکی و قهوه ای اکتفا کنند. این افراد حتی در زمانی که وارد میانسالی و کهن سالی می شوند نیز می توانند لباسهایی با رنگهای متنوع بپوشند و ظاهری زیبا داشته باشند. رنگ بندی لباس های خانمهای میان سال و کهن سال، می تواند تیره یا روشن باشد. تناژهای مختلف رنگ خاکستری، قرمز خاکستری، نارنجی خاکستری، بنفش خاکستری، سبز سدری سرمه ای از جمله رنگهای مناسب برای خانمهای میان سال و کهن سال است.
- رنگ های مناسب لباس برای آقایان میانسال و کهن سال
رنگ بندی لباس های مردان میانسال و کهن سال، در مقایسه با خانمهای این رده سنی سردتر است. مانند آبی خاکستری، سبز خاکستری، قهوه ای تیره و روشن از جمله رنگهای مناسب برای آقایان میانسال و کهنسال است. دلیل استفاده از تناژهای خاکستری این است که این رنگ، فضایی سنگین و موقر ایجاد می کند که برای لباسهای میان سالان و کهن سالان مناسب است.
حالا که با اصول رنگ شناسی در انتخاب رنگ لباس برای هر گروه سنی آشنا شدید، به سراغ نکات مهم برای انتخاب رنگ لباس برای مشاغل مختلف می رویم.
رنگ های مناسب لباس های رسمی و اداری
در فضاهای رسمی و اداری، معمولا انواع خاکستری های تیره و روشن با سایر رنگها ترکیب می شود تا فضایی جدی و رسمی را نشان دهد. مانند انواع خاکستری های رنگی سبز، آبی، بنفش، قهوه ای و خاکستری های میان سیاه و سفید از جمله رنگهای مناسب برای اداره ها و مشاغل رسمی است. البته باز هم اصول رنگ شناسی، برای هر شغلی، رنگ خاصی را پیشنهاد می کند. در ادامه مطلب نیز با نریسه همراه باشید تا بیشتر با رنگ مخصوص هر شغل آشنا شوید:
- رنگ های مناسب برای لباس های خدماتی
هر شغلی، با توجه به ماهیتش، از رنگ خاصی استفاده می کند. مثلا: رنگ سفید، در لباس های مراکز بهداشتی، بیمارستانی، آزمایشگاهی و شیرخوارگاه ها به لحاظ حفظ پاکیزگی و القای آرامش و سبکی و رعایت نظافت، به کار برده می شود. انواع تناژهای رنگ سبز، در لباس های مراکز سازمان های محیط زیست، فضای سبز شهری متناسب با عناصر گیاهی و درختان یا در اتاق عمل به لحاظ ایجاد آرامش و اطمینان بخشی، به کار برده می شوند. از هم خانواده های رنگ قرمز، در لباس های مأموران مراکز امدادرسانی و آتش نشانی به لحاظ القای حالت هشدار و خطر به کار برده می شوند. از انواع تناژهای رنگ آبی نیز در لباس های مأموران سازمان آب و شرکت های هواپیمایی، به لحاظ وجود عنصر آب و آسمان به کار برده می شوند. از انواع رنگ زرد هم در لباس های عوامل فنی سازمان های برق، گاز و تلفن، به لحاظ نیروی هشداردهنده و آگاه کننده ی آن به کار برده می شوند.
- رنگ های مناسب برای انتخاب لباس فرم نظامی
در رنگ بندی این گونه لباس ها، رنگ ها متناسب با موقعیت ها و دسته بندی های مربوط تعیین می شوند. به طور کلی، رنگ هایی مانند سبز، سفید، آبی، خاکستری، قهوه ای، سرمه ای و آجری، از جمله رنگهای مناسب برای لباس فرم نظامی هستند. این رنگها، به خوبی با عناصری مانند خاک، کوهستان، آسمان، دریا و درختان جنگل هماهنگ هستند و به خوبی با فضاهای طبیعی هماهنگ می شوند.
- رنگ های مناسب برای انتخاب لباس های ورزشی
رنگ بندی لباس های ورزشی باید به صورتی باشد که بازتاب نوری بالایی داشته باشد و درخشش آن نیز قابل قبول باشد. رنگ های فسفری و شبرنگ مانند زرد، سبز، قرمز، نارنجی، آبی، بنفش و مانند اینها از جمله رنگهای مناسب برای انتخاب لباس ورزشی هستند.
ترکیب رنگ زرد، سبز و بنفش در لباس ورزشکاران، فضایی پرتحرک و سرزنده ایجاد می کند. این رنگهای زنده، هشدار دهنده هم هستند؛ زیرا اگر کوهنورد یا اسکی باز در میان کوه و راه برفی دچار حادثه شد، به راحتی قابل تشخیص باشد.
- رنگ های مناسب برای انتخاب لباس های تزیینی
در رنگ بندی لباس های تزئینی و تشریفاتی، از رنگ هایی مانند فیروزه ای، طلایی، لاجوردی، نقره ای، ارغوانی، سبز یشمی، قرمز، زرد، آجری و … استفاده می شود. در انتخاب لباسهای تشریفاتی و مناسبتی، می توان بر اساس سلیقه مسئول آن موسسه، رنگ لباس را تعیین کرد.
با مبانی و اصول رنگ شناسی آشنا شدید. از این پس می توانید در انتخاب رنگ لباسهای خود هوشمندانه تر عمل کنید و لباسهایی زیبا و متناسب بپوشید.
منبع: nariseh.com
مزون فاستونی | دوخت لباس مجلسی زنانه | دوخت لباس خواب (روبدوشامبر)
09362511550